Rockpojken

image

Jag skrev och har själv framfört pjäsen Rockpojken ca 5.000 gånger sedan premiären 1982. Nu är det dags för ett generationsskifte. Jag har uppdaterat pjästexten så att språkdräkten fungerar för den unga människan i dagens samhälle år 2014.

image
Man kan notera att droger (framförallt hasch, Spice och övriga nätdroger) har fått fäste bland dagens ungdom varför den nya föreställningen om Rockpojken även på ett tydligt sätt belyser detta växande samhällsproblem. I dessa frågor arbetar Gotlands Teater (som vanligt) sida vid sida med RNS (Riksförbundet för ett Narkotikafritt Samhälle)

Även de rasistiska tendenser man kan hitta i dagens Sverige behandlas på ett övertygande sätt i den nya föreställningen om Rockpojken, liksom den alltid lika aktuella problematiken mobbning.

Till sist; Jag har haft nöjet att sätta in en ny (yngre) skådespelare i rollen som Rockpojken. Föreställningen har haft en lyckad nypremiär och jag kan konstatera att pjäsen är lika angelägen i dag … som på min tid.

Så håll tillgoda, mina damer och herrar!

Anders T Peedu (fd. Rockpojken)

ROCKPOJKEN 2.0image

Rockpojken 2.0 handlar om vikten av att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift. En replik i föreställningen konstaterar; ¨Har man inget språk kan man inte uttrycka vad man innerst inne känner, tänker eller tycker¨.

Rockpojken handlar också om vikten av att läsa böcker och att vända ord till egna bilder. När människan vänder ord till bild stimulerar hon sin fantasi, sin kreativitet och sin empatiska förmåga.

Rockpojken är en grabb i tonåren som har film och tevehjältar som förebilder. Han lever egentligen inte i verkligheten. Rockpojken är mer delaktig i realitytevens och dataspelens förljugna värld än i sitt eget liv.

Föreställningens samtliga roller spelas av Gustav Hansson och innehåller både sång och musik.

Föreställningen kräver inga stora utrymmen, den kan spelas i de flesta lokaler.

image

Rekommendationsbrev
Varför ”Rockpojken”? – Rufus Josefsson, Stureskolan i Arboga
Vi valde Rockpojken och Anders Peedu! – Peter Birksten, rektor

Följande personer har sett Rockpojken. Ring dem gärna!

Eva Hansson (Waldorflärare) Stockholm : tfn 070-2108838
Ulla Jeppsson, Fritidsgården Asarum : tfn 0454-202 45

Texten i föreställningen uppdateras ständigt.

Kostnad: 8.500 kr (allt inkluderat, resor, traktamente etc.)

Föreställningens längd: 60 minuter.

Medverkande: En skådespelare plus en tekniker.

Målgrupp: högstadiet, gymnasiet samt den vuxna publiken.